Nyhedsbrev Maj 2021

Kære Alle,
Vi holdt i går bestyrelsesmøde og gik en tur i haveforeningen. I stort set alle haver boltrer ukrudtet sig i hækken ud mod havestien. Det er jo fantastisk, at alt det grønne har gode kår med regn og forårssol, men Aarhus Kommune bliver ikke så tilfredse med os. For som der så fint står i vores lejekontrakt, skal vi sikre at det “altid er i sømmelig stand” 😊 Så skal vi ikke lige få styr på det i nærmeste fremtid, så vi igen får sømmelige hække, der er 160 cm høje og uden ukrudt? 

Bevaringsværdige træer 

Da vi lejer jorden af Aarhus Kommune, skal håndteringen af træer i haveforeningen følge kommunens retningslinjer. Læs mere om træpolitik og database over bevaringsværdige træer se (Bevaringsværdige-træer-i-kolonihaver-Oldhøjen-2021)

Hækplanter

Vi forventer at købe hækplanter (tjørn) til hækkene ud mod havestierne igen til efteråret. Så overvej i mellemtiden om du får brug for hækplanter. Vi melder ud, når vi er klar til at bestille. 

Nye udvalg

Vi er i den heldige situation, at alle udvalg nu er på plads. Tusind tak til jer, der giver en hånd med. Se oversigt over udvalgene i det vedhæftede. 

Vurderingsdatoer

Ønsker du at sælge din have i 2021 skal du være opmærksom på at husene vil blive vurderede i allerede fastsatte weekender, da det bliver for omfangsrig en opgave for vurderingsudvalget, hvis det skal foregå løbende. Ønske om salg i denne sæson, skal derfor meldes til bestyrelsen inden den 1. juni, 1. august eller 1. oktober.

Vurderings-weekenderne ligger umiddelbart herefter. Husk også at orientere dig på hjemmesiden om hvilke papirer, tilladelser mv. du selv skal have styr på før din have kan blive vurderet.

OBS muligheden for at lave vurderingerne er afhængig af, at vi kan få de nye medlemmer i vurderingsudvalg på kursus (dette har ikke være muligt i hele Corona-perioden) eller at vi kan få den nødvendige hjælp fra mere erfarne folk udefra. Vi gør alt hvad vi kan, for at få det til at lykkes, men udskydelser kan forekomme.

Brud på vandrør 

Der er fortsat et læk på vandrørene, formodentlig på havegang 2. For to måneder siden blev et brud ved have 50 repareret. Vi kan dog konstatere, at vandsystemet registrerer et vandspild på mange liter hver dag, hvorfor der må være endnu et brud et sted. Systemet var tæt, da vand- og kloakeringsprojektet blev afsluttet. Bruddet må derfor være opstået efterfølgende. Vi har håndværkere på sagen, og forsøger at finde en løsning hurtigst muligt. 

Brønddæksler

Husk at melde tilbage til Nina, senest den 9. maj, på oldhoejen@gmail.com hvis dit brønddæksel er gået i stykker. 

Overdækkede terrasser 

Der er kommet besked fra Aarhuskredsen med præcisering af reglerne for overdækkede terrasser i kolonihaver i Aarhus. Reglerne er ikke nye, men kredsen har fundet det nødvendigt igen at indskærpe. Læs om dem på http://www.oldhojen.dk/web/?page_id=28

Sæt kryds i kalenderen den 16. maj

Husk bestyrelseskaffen hos Lene i have 20 den 16. maj. Man behøver ikke have et problem eller et spørgsmål – man kan også bare dukke op, hvis man kan lide at drikke kaffe sammen med andre.